Behandling & Rådgivning

Lyssna Förstå Förändra

WuYi erbjuder diagnosering och behandling inom TCM (Traditionell Kinesisk Medicin). TCM omfattar många olika behandlingsmetoder, bland annat Akupunktur, Massage, Koppning, Skrapning, Moxa, Örtmedicin, Kostterapi och QiGong. TCM har sina rötter i den Daoistiska filosofin och går tillbaka mer än 2500 år. Den bygger på läran om YinYang (dualism) och WuXing (fem faser), där sjukdom och obehag uppstår när dessa inte är i balans.
……………………….
En behandling kostar 750 kr, den tar ca 1 ½ timme och inkluderar tre steg
1) Incheck, diagnos och en kopp te, för att stämma av och varva ner.
2) Behandling och/eller Övningar. I lugn och ro med intention genomförs den utvalda behandlingen.
Kunden får gärna aktivt följa behandlingen med tanken, men fokus är på avslappning.
3) Utcheck, ett glass vatten och hemläxa. Tid för en kort reflektion, avstämning och
ett glas vatten för att underlätta utförseln av toxiner.

– Massage och Akupressur (AnMo & TuiNa)

TuiNa metoder inkluderar användning av handtekniker för att massera den mjuka vävnaden i kroppen, akupressur tekniker för att direkt påverka flödet av Qi, och manipuleringstekniker för att justera muskler och ligament. Externa örtliniment och salvor används också för att förstärka de andra terapeutiska metoderna.

– Qi Nei Zang

Qi Nei Zang frigör inre spänningar och stress, den främjar återställandet av kroppens balans och skyndar på läkningsprocessen, genom att använda massagetekniker över navel och buk där stress, spänning och negativa känslor ackumuleras och skapar stagnationer. Denna typ av behandling undviks vid menstruation och graviditet.

– Örtmedicin

Kinesisk Örtmedicin är huvudsakligen växtbaserad, men ibland förekommer även mineraler och animaliska produkter. Örterna kan användas extern på kroppen i form av liniment och salvor, eller internt som te, soppor, pulver och tabletter, beroende på örten och dess avsedda effekt. Olika örter har olika egenskaper och kan balansera och stärka speciella delar av kroppen.

– Skrapning (GuaSha)

GuaSha är en traditionell kinesisk medicinsk behandling där huden skrapas med ett mjukt kantat verktyg. Behandlingen producerar blåmärken, som ger en indikation om var och hur allvarligt tillståndet är, ju mörkare märken, ju allvarligare stagnation eller åkomma. Skrapning stimulerar kroppen till att släppa ohälsosamma element från skadade områden,  öka blodflödet och påskynda läkningsprocessen. Externa örtliniment och salvor används också för att förstärka de andra terapeutiska metoderna.

– Koppning (BaGuan)

Koppning (BaGuan) är en gammal kinesisk behandlingsform i vilken huden lyfts upp av ett vakuum som skapas med hjälp av en kopp mot huden. Koppning mobiliserar blod och energiflödet i syfte att skingra stagnationer dvs. stillastående blod och vävnadsvätskor för att främja läkning.
Genom att rikta oss på akupunkturpunkter och meridianer, stimulera och balanserar vi livsenergin till att flöda fritt i hela kroppen, genom alla vävnader och organ.

– Moxa (AiJiu)

Moxibustion är inom Traditionell Kinesisk Medicin en extern värmeterapi som applicerar moxa på eller över en akupunkturpunkt eller det påverkade området. Med avsikten att stimulera och balansera cirkulationen genom punkterna och inducera ett jämnare flöde av blod och Qi.

 

– Kostterapi

Kinesisk näringslära, även kallad kostterapi, är nedärvd kunskap som bygger på våra förfäders erfarenheter och deras ständiga kamp mot sjukdomar. I generationer har terapeuter från forntid till nutid fått fram en långsiktig klinisk erfarenhet av högt värde. Enligt TCM kan maten vi äter, precis som örtmedicin delas in i egenskaper av kall och varm, YinYang. När kostterapi appliceras på rätt sätt, kan det hjälpa patienten övervinna en obalans eller en manifesterad sjukdom och därmed uppnå samma mål som ett traditionellt läkemedel. Kostterapi har visat sig vara ett mycket effektiv redskap för att förebygga sjukdom och ohälsa. Med rätt kost är det lättare att hålla sig frisk och förlänga livet.

Simon Brunström 16:e generationens lärjunge