Träning

Wudang, QiGong & NeiJia Quan

Stillhet, Rörelse, Harmoni

Metod

WuYi’s träningsmetoder är sprunget ur den Daoistiska kulturens ådra och de Kinesiska inre kampkonsterna. Den filosofiska bakgrunden är mycket gammal, och bygger på 10 universala principer, där micro-cosmos, dvs kroppen är nyckeln till förståelse för macro-cosmos. Dessa 10 principer genomsyrar allt ifrån praktik, utbildningslinjer, applikationer och kampstrategier.

Syfte

Träningen syftar på att integrera kropp, andning och tanke till en enhet och skall innehålla tre aspekter 1) hälsoaspekten och det inre energiarbetet, 2) de daoistiska principerna, 3) kampapplikationer. Träningen är ett sätt att studera livslagarna och naturen, oss själv och vår omgivning, essensen av den daoistiska utforskningen av livet.

– NeiGong

Direkt översatt är NeiGong ”Inre Arbete/förmåga” och innefattar TuNa, DaoYin, NeiDan, NeiGuan, ShenGong dvs. Andning och Fokus tekniker samt tekniker för att alstra och leda livsvitalitet. Denna typ av träning kräver koncentration och inre reflektion, vilket resulterar i en ökad förståelse, självkännedom och närvaro. NeiGong ligger tillgrund för mer moderna termer som QiGong, Meditation, Awareness & Mindfulness.

– Känsla & Form

Vi lär känna kroppen och utforskar hur rörelser kan utgå från vårt kroppsliga centrum. Det fysiska målet är att kroppen ska hitta skelettstrukturen och börja röra sig som en enhet, där under och överkropp arbetar tillsammans. Fokus ligger på struktur, flöde och avslappning. Träningen bygger upp balans, struktur och koordination, grunderna för Basal kroppskännedom.
I lugna parterövningar (TuiShou) tränar vi oss i att jorda och lyssna med våra kroppar. Vi lär oss bemöta andra och lyssna på vad som händer, för att förstå hur vi påverkas, vilket skapar potential till kontrollerad förändring, som möjliggör en meningsfylld respons eller att vi kan släppa taget och gå vidare.
Formträningen innefattar TaiJi Quan, XingYi Quan, TaiYi Zhang och BaGua Zhang. Formen lär oss att hitta ett flöde i och mellan rörelser. Vi lär oss att utforska strukturen, känna gränserna, för att sedan kunna bryta dem och frigöra oss.

– Kamp & Rörelse

Vi fokuserar på styrka, kondition, snabbet och rörlighet. Vi tränar upp rörelse och kampreflexer. På ett progressivt sätt öppnar vi upp, styrker och härdar kroppen. Vi lär oss fyra aspekter av kamp 1) Armar 2) Ben 3) Grepp & lås 4) Nedtagningar & brottning och hur vi kan försvara oss mot dessa. Målet är att fotarbete, kropp och armar rör sig som en enhet och naturligt hittar de tekniker som bäst löser situationen.

 

– Wudang Svärd

Wudang Sword använder subtila tekniker tillsammans med snabba rörelser. Wudang-svärdet går från långsamt till snabbt och mjukt till hårt på ett ögonblick. Attacker och blockeringar kan vara raka eller cirkulära. Låga ställningar används tillsammans med höga hopp i luften. Det är denna kombination som gör Wudang Sword till en av de mest berömda och eftertraktade svärdkonsterna i Kinas historia.

– Sanda

Sanda eller kinesisk kickboxning, är ett kinesiskt självförsvarssystem och kampsport. Sanda är en kampsport som ursprungligen utvecklades av den kinesiska militären baserat på studier och träning av traditionell Kung fu och moderna stridstekniker; den kombinerar fullkontakt kickboxning, som inkluderar slag, sparkar, brottning, nertagningar, kast, svep, och försvarstekniker.

Var?

Kärrstorp 703
241 74 Stehag

När?

Just nu ger vi
bara privatklasser!

Kontakt 

Intresseanmälan
görs bäst här!

Kostnad?

500 kr / timme
Vi tar emot
Friskvårdsbidrag

Simon Brunström 16:e generationens lärjunge