回春气功
Hui Chun Qi Gong

-Återvänd till Ungdom-
Reglering av Hjärta – Xin (emotionellt sinne) : Tiao Xin

 

  • Ha en känsla av ungdomlighet och ett leende på insidan under hela processen när ni utövar Hui Chun Qi Gong. Vi eftersträvar att vara i ett muntert, vackert, tacksamt och välbehagligt sinnestillstånd, där vi reflekterar över vår ungdom och naturen runt omkring oss, såsom en blå himmel, ett vackert vattendrag, sjungande fåglar, sussande vind, gröna löv och färgglada blommor. Att hålla den vackra naturliga omgivningen i sinnet, med ett leende ansikte, är fundamenten för ett långt liv enligt Hui Chun Qi Gong. Detta sinnestillstånd bör även tillämpas i vårt dagliga liv, arbete och studier.
  • Tal och visualisering aktiverar den högra hjärnhalvan. Att vid utandning tyst viska de tre orden Hui Chun Gong även kallade “3 ords skriften”, till sig själv aktiverar och stimulerar den högra hjärnhalvan. En god induktion av tal stimulerar utsöndringen av beta- endorfiner, som är smärtlindrande och påverkar vår sömn och aptit på ett positivt sätt.
  • Att ståendes eller sittandes, utöva Hui Chun Qi Gong, att i tystnad eliminera distraherande tankar, att upprätthålla en avslappnad hållning, både fysisk och mental – som i halvt sovandes och halvt vid medvetande, är ett effektivt sätt att lugna vänstra hjärnan och utveckla latent energi den högra hjärnhalvan. Detta är också ett fundament för att utveckla tankekraft, förnuft och förlänga livet.
Simon Brunström 16:e generationens lärjunge